Safari

Forrige helg så hoppet vi nok en gang inn i bilen til Lauwrens og satte kursen mot Majete Wildlife reserve. Vi skulle bruke 1 time, men brukte to. Siste del av veien var på grusvei, så da gikk det sakte for bilen uten demping. Det var riktig nok en veldig fin tur. Flott utsikt. Landskapet her i Malawi er utrolig flott. Det er så mye fattigdom og folk strever så veldig, men allikevel har de aller fleste det så utrolig flott rundt seg. De bygger små mursteinshus for hånd. De må da først lage mursteinen før de kan starte. Det ser så ryddig og fint ut rundt dem. Langs hele veien er det små landsbyer eller 2-3 hus sammen i en klynge. Det blir så kontraster og er trist å se samtidig som det gir inntrykk av at de er utrolig sterke og jobber så hardt. Altså, vi ser barn helt ned i 5-6 års alderen som bærer potetsekker eller store vanndunker på hodet. De søler ikke en dråpe. For en styrke og for en holdning. Det ser veldig lett ut når de gjør det, men vi kunne jo prøvd. Tuva driver å øver hardt på å bære på hodet. Tror hun er litt fascinert av det. 

Vi kom da omsider fram til Thawale lodge som lå inni i parken. 1 time forseint til lunsj, men de disket allikevel med en veldig fantastisk lunsj. Vi satt da med utsikt til et vannhull hvor det var både apekatter, villsvin og impalaer. Rett før vi skulle gå fra lunsj kom det en stor flokk med gnuer for å ta seg en liten slurk vann. Veldig gøy å se så nære. Vi ble fulgt til vår trehytte som lå litt for seg selv, den også med utsikt til vannhullet. Så var vi klare for ettermiddags safari. Åpen safari bil, en morsom guide og en stille vakt med en stor skyter som Tuva kalte det. Utrolig fin tur, tett inn på to flotte elefanter, masse impalaer, aper, gnuer, villsvin og mange andre dyr vi ikke husker navnet på. Vi tok en pause ved elven, da fikk vi servert litt snacs og drikke mens vi så på en flokk flodhester kose seg i vannet og de to elefantene kom gående forbi i solnedgangen. Det ble raskt mørkt da vi skulle kjøre videre. Da slo vakten på en lykt som han lyste rundt etter dyr. Veldig spennende å plutselig se det lyse opp to par øyne et sted. Da vi kom tilbake fra en flott og spennende safari. Måtte vi bli fulgt tilbake til hytta vår av en vakt. Flere dyr gikk over stien vår. Ekstra spennende når det kom en hyene like ved. 

Dagen etter var vi tidlig oppe til nok en safari. Dette ble også en veldig fin dag. Vi så ikke noen løve , men masse annet spennende. Blant annet en krokodille som spiste en antilope. Da vi kom tilbake disket de oppe en fantastisk frokost, det smakte ekstra godt etter en morgen drive i safari parken.

​​

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s