Lake Malawi

Forrige helg tok vi turen til Lake Malawi. Vi var litt fram og tilbake på om vi skulle leie bil å kjøre selv eller få vår faste sjåfør til å kjøre. Fordelen med å leie bil i forholdt til at Lauwrens kjører oss, er at leiebil har aircon som virker, dempere på bilen og vi kan styre det litt selv på veien. Ulempen er at politiet har en del sperringer og det hender da man må ut med litt cash. 

Lauwrens troppet opp klokken 7:30 og vi stappet inn voksne, barn og bagasje i den lille 7 setern. Turen tok 4-5 timer. En veldig fin tur, utrolig vakker natur her og jeg blir så fascinert og imponert over damer/jenter som bærer mange kg på hodet med baby på ryggen, gutter  og jenter som går flerfoldige kilometer forbi komme seg til skolen. De jobber så hard og har så lite. Husene bærer preg av det samtidig som de gjør det så flott. Små fine mursteins eller tre hus. Utrolig fargerikt folk og landskap. 

Turen gikk fort, men etter en del kilometer på grusvei med Lauwrens lille hvite bil uten dempere, var det godt å komme fram. 
Lake Malawi var veldig fint, hadde nok sett for meg enda klarer vann, men da må vi nok lenger nord. Vi stoppet ved cape Mclaren som var nærmest vår by. En liten lodge på stranda med basseng. 

Til tross for litt regn dag to hadde vi noen fine dager. Ettermiddagen gikk vi i landsbyen hvor vi fikk mye oppmerksomhet. Vi så på flott håndverk, barna lekte med de lokale  og høydepunktet dems var nok når vi tok bilder og film de fikk se på. Det var veldig gøy. 

På stranda gikk det små gutteband med flotte hjemmelagde instrumenter. Det svingte bra når de spilte opp. Tobias fikk kjapt med seg en guttegjeng på å spille fotball. Barna har lært seg et afrikansk spill som heter Bawo. Veldig morsomt og gutta ble med å spilte. 

Vi fikk vår egne effektive skredder som sydde vesker, sekker IG lommebøker. Tiril ble veldig glad i han, så hun satt under bordet hans å passet på st han gjorde en god jobb. 

Maten og kjøkkenet var et kapittel for seg. At 3 av 4 voksne lå rett ut halve uken etter med magetrøbbel, var jo ingen overraskelse. 

Lauwrens kom å hentet oss i vi fikk en flott, men litt lang tur hjem. 

​​

4 kommentarer om “Lake Malawi

  1. Så moro å se bilder og lese om alle opplevelsene! Vi kom jo akkurat derfra og kjenner igjen mye😊.
    Flott å kjøre tur langs veien og oppleve folkelivet. Særlig at de går og trasker eller i beste fall sykler for å gjøre dagens plikter….. Flott å få oppleve livet i Afrika på nært hold👍
    Håper oppholdet og bosted går greit videre. Lykke til!

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s