Besseggen, mamma og storebror. 

8 juli 16, pakket jeg og storebror sekken og gjorde oss klare for den lengste fjellturen hittil. 
Vi ble plukket opp av Bodil og Didrik og satte kursen mot Gjendeheim. Gutta var i hundre og gledet seg masse til dagen derpå

Vi hadde ikke booket på forhånd da alle får plass. Vi endte da opp med sovesal første natten. Litt flashback til den gang vi loffet verden rundt stablet vi oss inn på sovesal 2 hvor køyene sto tett i tett. Etter en natt med snorking fra mannen i køyen over våknet vi til skyfri himmel. 
En kjapp frokost før vi stilte oss i køyen til gjendebåten. Greit å være tidlig ute så man får plass på første båt. Det gikk akkurat. Flott tur i solsteiken med vind i håret. 
Vi planla å gå veldig sakte og ta mange pauser, la gutta bestemme tempo. De var jo så gira, så måtte holdes igjen. Hvis ikke hadde de løpt opp første stykket. Vi fikk raskt flott utsikt over det grønne vannet med snødekte fjell i bakgrunn. Vi byttet ut drikkeflaskene med iskaldt fjellvann som smakte utrolig godt. 
Gutta hadde perioder hvor det gikk litt trått og beina var litt slitne. Det gikk fort over med en liten pause eller avledning i form av varder som måtte bygges, snøflekker som gikk unna på enten magen eller rompa og den flotte utsikten. 
Da vi kom til den berømte Eggen var trøtte bein kjedelige bakker glemt. Nå måtte vi holde de igjen, klatring er gøy så her gikk det i super fart med to mammaer så vidt hakk i hel. Veldig gøy og fantastisk utsikt. 
På toppen fikk vi satt oss til på en super plass, fyrt primusen og det smakte veldig godt med pølse og potetstappe. Bodil hadde en premie til gutta boys etter veldig god innsats. Her kom det forbi en fotball intressert gutt som var luke gammel. Det ble et fint turfølge resten av veien, fotball praten gikk ivrig. 
På vei ned så vi reinsdyr som vi kom helt innpå. Det var gøy. Turen ned ble litt lang for skitne bein, men når vi kom oss i mål og hadde fått 5 min pause var det fill fres med sisten på gutta mens vi mammaene slang beina høyt for å nyte en Besseggen øl med akkurat det fjellet i bakgrunn. 
Vi avsluttet kvelden med fantastisk god viltgryte og en runde yatzy før vi krøyp i seng. Denne natten uten snorking på tomanns rom. 
En flott opplevelse med supre turvenner. Takker for turen og oppholdet på Gjendesheim, god mat, god service og fine minner.  

    
    
    
    
    
    
 
 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s